myTinyTodo

Před nedávnou dobou jsem hledal jednoduché ToDo dostupné z webu, pokud možno v jazyce PHP a multiuživatelské.
Nejprve sem našel několik projektů, které nabízeli možnost ukládat data na vlastní servery. Tento způsob má výhodu, že není potřeba žádné nastavování a instalace, stačí se registrovat. Nevýhody naopak jsou, že server nemusí být vždy dostupný (v případě verze zdarma) a problém s integrací do stávajícího webu.

Nakonec jsem spíše náhodou nalezl myTinyTodo (http://www.mytinytodo.net), který splňoval většinu požadavků (ajax rozhraní, instalace na vlastní server, jednoduchý a srozumitelný kód) ale nepodporoval více uživatelů. Přesto jsem se rozhodl tuto aplikaci zkusit.

obrázek hlavní obrazovky programu
Hlavní obrazovka

Instalace

Instalace spočívá v rozbalení staženého adresáře a spuštění setup.php (podrobněji viz. http://www.mytinytodo.net/faq.php#install). Dále doporučuji stažení vhodného překladu (http://www.mytinytodo.net/translations.php)

Nastavení

Nastavení se provádí pomocí odkazu “Nastavení”. V nastavení je možná nastavit titulek okna aplikace, povolit ochranu heslem a další spíše estetické parametry.

obrázek obrazovky s nastavením
Obrazovka nastavení

Úprava

Úprava spočívá ve změně autorizace uživatele. V původní verzi se heslo ukládá do konfiguračního souboru a při přihlašování se zadá pouze toho heslo (bez uživatelského jména). V upravené verzi je do přihlašovacího formuláře přidáno pole pro zadání uživatelského jména. To se následně ověřuje (po zašifrování) s odpovídajícím účtem uloženým v db. Dále byla aplikace upravena, aby zobrazovala pouze seznamy úkolů přihlášeného uživatele (opět pomocí úpravy v db). Pokud budete mít zájem o podrobnější informace, ozvěte se pomocí komentářů.

Hodnocení

Recenzovaný program osobně používám (http://todo.altrix.cz/) a sem s ním spokojený. Po úpravě programu kvůli podpoře více uživatelů splňuje všechny mé požadavky.

Stažení

MyTinyTodo (staženo 839× )

Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..