Pájecí stanice ZD-99

V poslední době sem tam pracuji s SMD součástkami popřípadě s různými moduly a řešil sem problém že hrot trafopájky je už často příliš velký. Hledal sem proto nějakou mikropáječku. V nabídce společnosti GES nebo GM jsou pájecí stanice, ale cenou jsou mimo moje možnosti. Možnost pájecího pera se zdála být jako jediná možnost. Ale po chvíli hledání sem našel pájecí stanici ZD-99 (ve většině obchodů bohužel označení neuvádí). Dá se koupit například u společnosti FKTechnic (zde mají více typů podle rozsahu teploty) nebo Š-hobby. Za cenu pod 500kč se jedná o zajímavou stanici, lze nastavit teplotu pájky a pájka je i celkem výkonná (48W respektive 24W). Pájku zatím mám první den, ale po celodenním provozu stále funguje. Jediné co mi chybí je LED signalizující nahřívání, případně pohotovostní stav. Takto je potřeba čekat a postupně teplotu hrotu zkoušet, případně si stopnout dobu potřebnou pro nahřátí na určitou teplotu.

Celkové hodnocení je, alespoň zatím velmi kladné.


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

2 komentáře: „Pájecí stanice ZD-99“

  1. Jakub Myler avatar
    Jakub Myler

    mám tuhle stanici a když jí nahřívám dejme tomu na těch 350°C, tak se mi z ní kouří, z toho černého kroužku u šroubů…je tedy nová, je to normální? zdá se mi že se ten plast tou teplotou škvaří nebo tak podobně…

    1. mival avatar

      Dobrý den,
      omlouvám se za pozdější odpověď, komentář byl ve spamu. Při prvním použití se z pájky celkem kouřilo, asi se vypaluje hrot a okolní díly. Pokud jí teď používám a nastavím na max teplotu, po delší době je rozpálený u kroužek držící hrot, ale šrouby stále drží. Takže ve výsledku jde spíš o to zkontrolovat jestli se vám netaví tyto šroubky, pokud se z nich jen kouří neviděl bych to jako závadu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..