Příliš dlouhé jméno souboru

Při konfiguraci software pro správu zdrojových kódů se nastavování zaseklo a program začal vytvářet “nekonečnou” adresářovou strukturu. Tedy struktura byla tato:
E:\Programování\SVN\SVN\SVN...
Celkem měla tato struktura hloubku cca 5000 podadresářů. Bohužel systém windows (konkrétně Windows XP Professional) dokáží zobrazit pouze cestu dlouhou maximálně 255 znaků. Z tohoto důvodu nešlo uvedenou strukturu ani smazat ani procházet.

První nápad byl přejmenovat adresáře z SVN na např. S tím sem se dostal do větší hlouky struktury, ale ani to nestačilo.
Po chvíli hledání řešení na internetu, sem nalezl několik řešení. Většina z nich nefungovala. Jediný funkční bylo použít příkaz subst.
Tento příkaz připojí danou cestu jako virtuální jednotku. Syntaxe je subst [Jednotka1: [Jednotka2:]Cesta], kde Jednotka1 je písmeno virtuální jednotky a Jednotka2:Cesta je cesta která se má takto připojit. V mém případě tedy
subst F: E:\Programování\SVN\SVN\SVN... tak aby max délka cesty byla 255 znaků.
Tento postup sem několikrát opakoval (připojoval sem jednotky jako stále hlubší část struktury) s kombinací s přejmenováním až sem se dostal na poslední úroveň. Pak následovalo postupné odmazávání.

Druhý nápad který se nakonec ukázal jako nejlepší ylo přepnutí se to operačního systému na bázi unixu (Ubuntu, Debian…), který umí nativně pracovat s NTFS oddíly (v mém případě Ubuntu, případně je možné použít i Live CD). V těchto systémem z principu struktury dat není omezena hloubka struktury. Zde stačilo zadat příkaz
rm SVN -rvf který celou strukturu smazal. Popis parametrů -r rekurzivní mazání, -v verbose mode (vypisuje se co se děje), -f force (maže “násilně”).
Pozor doba mazání byla cca 15 minut, takže je nutné počkat. Díky verbose módu ale můžete sledovat průběh.

Závěrem prosím pokud někdo víte ještě o jiných způsobech jak by se této struktury dalo zbavit, podělte se v komentářích.


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..